Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین  به نقل از مهر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه آخرین جلسه هیئت دولت دوازدهم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اینکه آمریکا و اروپا کشورهای بدعهدی هستند و نتوانستند به عهد خودشان وفا کنند نشان دهنده این نیست که ما به آن‌ها اعتماد کردیم، نشانه این نیست که ما بد مذاکره کردیم بلکه نشان دهنده این است که یک رشته از کشورها در دنیا هستند که به مقررات بین‌المللی متعهد نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ظریف گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی موظف هستیم ضمن اینکه با دنیا تعامل می‌کنیم، با چشم باز تعامل کنیم، ما به هیچ‌کسی نباید اعتماد کنیم. روابط بین‌الملل محل اعتماد کردن نیست. به نزدیک‌ترین همسایه، دوست و متحد هم نمی‌شود اعتماد کرد. البته ما متحد نداریم. 

مذاکره کنندگان ما هیچگاه به آمریکا اعتماد نکردند

وی افزود: من شهادت می‌دهم که هیچکدام از مذاکره کنندگان، هیچگاه به آمریکا اعتماد نکردند. اگر ما می‌خواستیم اعتماد کنیم، نتیجه کار ما همان سند دو صفحه‌ای می‌شد که ترامپ با برخی امضا کرد. اگر می‌بینید ما ۱۶۰ صفحه سند به نتیجه رساندیم بخاطر بی‌اعتمادی بود. برای این بود که می‌خواستیم همه زوایا را بیان کنیم. 

وزیر امور خارجه تاکید کرد: مردم بدانند، همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، هیچگاه نباید به خارجی اعتماد کرد، هیچگاه نباید بر اساس اعتماد به خارج برنامه‌ریزی کرد و همیشه باید بر اساس اعتماد به مردم خودمان برنامه‌ریزی کنیم. 

ظریف تاکید کرد: باید مردم و توان ملی را باور داشته باشیم و نباید فکر کنیم آمریکا هرچه اراده کند می‌شود، آمریکا قدر قدرت نیست. 

وی افزود: برجام را آمریکا به ما تحمیل نکرد، اگر تحمیل کرده بود، امروز دنبال اضافه کردن موضوعاتی به برجام نبود. این را پذیریم که می‌توانیم با سربلندی تعامل کنیم. 

توصیه به وزیر خارجه دولت رئیسی

وزیر امور خارجه گفت: توصیه من به وزیر خارجه آینده این است که همیشه دقیق نگاه کند، دقیق گزارش دهد، دقیق دیدگاه‌های خود را بیان کند ولی در مقام عمل از سیاست کشور دفاع و آن را دنبال کند. وزیر خارجه یک وظیفه مشاور و یک وظیفه مدافع دارد. 

ظریف گفت: وظیفه مشاورت و دفاع را نباید با هم مخلوط کرد. 

وزیر امور خارجه با بیان اینکه رفع تحریم‌ها یکی از نیازهای کشور بود، گفت: بدون اینکه کشور بخواهد چشم‌اش به خارج باشد، وظیفه داریم بعنوان دستگاه سیاست خارجی، بار را از دوش اقتصاد کشور برداریم. تلاش کردیم و در این زمینه موفقیت‌هایی هم در دوسال اول بود. نتیجه آن هم رشد بی‌سابقه اقتصاد کشور بود. 

ظریف گفت: من طی نامه‌ای که دو هفته قبل به دبیرکل سازمان ملل نوشتم، تاریخچه این بدعهدی‌ها را از تقریبا شهریور سال ۹۵ ثبت کردم. این به صورت یک کتاب ظرف امروز و فردا منتشر خواهد شد. این نشان دهنده این است که ما تلاش خودمان را کردیم. 

وی گفت: عوامل بیرون دولت و کشور مانع از این شد که ما به نتیجه‌ای که می‌خواهیم برسیم. ما باید در دوران کرونا برای مردم واکسن تهیه می‌کردیم. در واکسن باید به تولید داخل توجه می‌کردیم اما ما بعنوان وزارت خارجه باید برای دسترسی به واکسن خارجی کمک می‌کردیم. 

واردات چند ۱۰ میلیون واکسن ظرف ماه‌های آینده

وزیر امور خارجه تاکید کرد: خوشحالیم تاکنون بیش از ۱۰ میلیون واکسن خارجی وارد کشور شده است و ان شالله ظرف چند ماه آینده چند ۱۰ میلیون دیگر وارد خواهد شد و نقیصه واکسیناسیون عمومی رفع خواهد شد. 

ظریف گفت: در دیپلماسی اقتصادی و در زمینه افزایش اعتبار ایرانی در خارج از کشور تلاش‌هایی شده است و من فکر می‌کنم امروز دنیا، به ایرانی به عنوان یک فرد معقول و قابل اعتماد نگاه می‌کند، فردی که در عین حال در برابر ظلم قد خم نمی‌کند. 

آمریکایی‌ها را در برجام شکست دادیم

وی ادامه داد: ما آمریکایی‌ها را در برجام شکست دادیم. وقتی خواستند از برجام خارج شوند، علیرغم اینکه قدرت اقتصادی آمریکا توانست فشارهایی را به مردم وادر کند اما سه بار در ظرف دو ماه، آمریکایی‌ها در سازمان ملل شکست خوردند. این بی‌سابقه است. مردم ما به دنیا ثابت کردند آن کسی که باید رفتارش را تغییر دهد آمریکاست. 

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا برای عضویت در کابینه جدید دعوت شده‌اید؟ گفت: ما دعوت شده‌ایم تا برای کابینه جدید دعا کنیم. 

ظریف در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه بعد از وزارت امور خارجه کجا می‌روید؟ گفت: دانشگاه. کجا بهتر از دانشگاه است؟ 

دلم می‌خواست بتوانیم سرمایه بیشتری وارد کشور کنیم

وی در پاسخ به این سوال که در دوران وزارت خود چه کاری را می‌خواستید انجام دهید و نشد؟ گفت: دلم می‌خواست بتوانیم سرمایه بیشتری را وارد کشور کنیم. ۸۵ میلیارد دلار پیشنهاد سرمایه‌گذاری بود. اگر فرصت می‌کردیم که این سرمایه‌ها را جذب کنیم، قطعا تحریم ایران دشوارتر می‌شد. 

وزیر امور خارجه گفت: ما از دو طریق می‌توانیم خودمان را نسبت به تحریم واکسینه کنیم. یکی از طریق وابسته کردن دنیا به خودمان و دوم کاهش آثار تحریم است، همانی که رهبر انقلاب با عنوان اقتصاد مقاومتی از آن یاد کردند. این دو نکته می‌تواند مانع تحریم شود. یک قسمتی از آن در اختیار وزارت امور خارجه نیست. 

اعتماد نداشتن به معنی تعامل نکردن نیست

ظریف گفت: ما به هیچ بیگانه‌ای اعتماد نداریم، نه اینکه به غرب اعتماد نداریم، ما به غیر از خدا و مردم به هیچکسی اعتماد نداریم. راه زندگی در دنیا این است. اما اعتماد نداشتن به معنی تعامل نکردن نیست. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است دولت رئیسی تصمیم بگیرد که مذاکرات احیای برجام را ادامه ندهد، افزود: صلاح مملکت خویش خسروان دانند. حضرت آقای رئیسی هرچه تصمیم بگیرند، منتخب مردم هستند و روی چشم ما جا دارند. 

وزیر امور خارجه گفت: ایران کشوری است که چندین هزاره باقی مانده و بالنده بوده است و در آینده نیز همین بالندگی را تا ظهور حضرت بقیه الله ادامه خواهد داد. 
ظریف تاکید کرد: برجام یک تحول موقتی برای خارج کردن ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد بود. اگر برجام به نفع ما نبود، امروز آن‌ها برای ادامه برجام شرط و شروط نمی‌گذاشتند. آن‌ها احساس می‌کنند که در برجام مغموم شدند، آن‌ها احساس می‌کنند که باید مسائل منطقه‌ای و موشکی را به برجام اضافه کنند. 

وی ادامه داد: ما می‌گوئیم برجام بدون یک حرف کم و زیاد باید ادامه داشته باشد. آمریکا و اروپا می‌گویند باید مسائل دیگر را به برجام اضافه کنید. زیار نشان می‌دهند که نتوانستند این مسائل را به برجام اضافه کنند. 

وزیر امور خارجه گفت: ان شالله تا آخر هفته موسسه اطلاعات در ۶ جلد تاریخچه مذاکرات برجام را منتشر خواهد کرد و آن وقت مردم خواهند دید که خدمتگزاران و فداکارانشان در وزارت امور خارجه چه کردند.

کد خبر 618074 برچسب‌ها محمدجواد ظریف

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه گفت وزیر خارجه ۱۰ میلیون ظریف گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۸۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان

به گزارش خبرگزاری مهر، سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان طی تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص موضوعات روابط دوجانبه و تحولات اخیر در غزه گفتگو و رایزنی کرد.

دو طرف در این تماس تلفنی آخرین روند مناسبات دو کشور در زمینه‌های مختلف را مورد گفتگو قرار داده و بر تداوم مسیر کنونی در توسعه روابط تاکید کردند.

وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عمان همچنین تحولات اخیر در نوار غزه را مورد بررسی قرار داده و بر ضرورت پایان یافتن جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، آتش بس فوری، آزادی اسرا و ارسال کمک‌های انسانی برای مردم غزه تاکید کردند.

کد خبر 6099731 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با امیرعبداللهیان